WIE BEN IK?

Hallo!

Mijn naam is Ron Koerts. Leuk dat je een kijkje op mijn site neemt! Ik woon in Sittard, samen met mijn kat Djengis. Vroeger zat ik vaak uren bij mijn vader in de donkere kamer als hij foto’s aan het afdrukken was. De magie vond ik geweldig. De rituelen. De stilte. Het rode licht. En het steeds terugkerende wonder van de afbeelding die langzaam opkwam. Jaren later had ik zelf een donkere kamer, maar ondertussen staan de spullen al jaren te verstoffen op zolder. Maar net als mijn vader verkoop ik de spullen niet.

Ik maak nog steeds foto’s, maar tegenwoordig meestal digitaal. Met mijn Canon EOS 10D, en sinds een tijdje met een hele simpele Iphone 3. Vooral die laatste is een ontdekking geweest, want het is ontzettend laagdrempelig. Niemand schrikt er voor terug (wel voor zo’n grote Canon), je hebt em altijd bij de hand en het werkt heel spontaan en intuitief. Alle vierkante foto’s zijn met de Iphone gemaakt, de rechthoekige foto’s zijn met de Canon gemaakt.

Sinds mei 2013 ben ik een van de huisfotografen van het nieuwe Poppodium van Sittard-Geleen. Superleuk! Ik ga me met name richten op het vastleggen van de verbouwing, maar zal geregeld ook bands fotograferen of officiele gelegenheden vastleggen.

IMG_1689